• Transparant
  • Doelgericht
  • Enthousiast

Een sales strategie maken

Wat betekent sales voor jou en waarom? We beginnen met deze vraag. In sales zijn er namelijk diverse sales strategieën maar het begint met het identificeren van de 3 W’s:

-Wat verkoop je
-Wie is je doelgroep
-Waarom koopt de markt jouw product?

Aangezien de markt continue in beweging is moet elk bedrijf deze vragen regelmatig stellen. Het aanpassen van je Sales strategie is dan ook zeker van belang.

Een Sales strategie is onderdeel van een Salesplan die zich niet alleen maar richt op het verkopende gedeelte maar ook nauw aansluit of de Marketingstrategie. Marketing en Sales vormen samen de basis voor het binnen halen van nieuwe leads.

Het meest belangrijke voor een Sales strategie is een grondige analyse naar marktontwikkelingen en- trends en het identificeren van je doelgroep. Binnen de sales strategie is het belangrijk een balans te vinden tussen outbound en inbound sales. De relatie tussen Marketing en Sales is dan ook van groot belang.

Iedereen binnen het bedrijf moet dezelfde visie & missie hebben en die uitdragen naar de klant om consistent te werk te gaan. Een efficiënte en effectieve Sales strategie gaat gepaard met een goede uitvoering. Daarom is het van belang een concreet acquisitieplan te maken waarin duidelijke omschrijvingen staan qua verantwoordelijkheden en wie wat gaat doen.  

Keep in mind dat je een Sales strategie niet eenmalig opstelt. Je moet blijven reflecteren, evalueren en aanpassen wanneer dat nodig is.

 Van groot belang is dat je Sales strategie en je Marketingstrategie naadloos aansluiten. Kijk goed naar de opgestelde waardepositie.

Wat is de meerwaarde van je product of dienst, en hoe kun je deze het beste verkopen?  

Kampioen in Sales