• Transparant
  • Doelgericht
  • Enthousiast

Tips voor meer sales & verkooptechnieken

  1. Sales is Simpel. We zijn allemaal verschillend en iedere potentiele klant zal op een andere manier moeten worden benaderd. Het is dus van belang dat de focus op klantgerichtheid en personalisatie.
  1. Respecteer de koper altijd en probeer je in te leven in de klant. Dit zal resulteren in een klantenbinding upsell en cross selling. Luister voor 80% en praat 20%. Maar ook op social media is het van belang om te luisteren en te oriënteren. Denk aan LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram etc om je netwerk uit te breiden.
  1. Ontdek de echte wensen van je prospect en verkoop de oplossing en niet enkel het product. De emotie wint altijd van het verstand en neem dit mee in je verkooptechniek. Probeer te ontdekken wat de unique selling points (UPS) zijn. Geef niet zomaar je product of dienst weg want verkopen voor de laagste prijs is een doodlopende weg.
  1. Persoonlijk presenteren vergroot je kans op een deal 10x. Grijp altijd de kans om je persoonlijk te kunnen presenteren en wees voorbereid met een goede sales pitch.
  1. Lees je goed in op de verschillende buyer persona’s, want iedere klant heeft andere wensen en behoeften. Sommige klanten zullen het leuk vinden om een “small talk” te doen om elkaar beter te leren kennen terwijl andere klanten op hun horloge de tijd voorbij zien tikken en gelijk tot business willen komen. Dus wees voorbereid op elk scenario.
  1. En vergeet niet, sales is een spel van cijfers en kansen. Maar vergeet niet te reflecteren. Wat heb ik goed gedaan na het binnenhalen van een potentiële klant, wat had ik anders moeten doen? En waarom zei mijn potentiële klant “ja of nee”. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

 

 

Kampioen in Sales