• Transparant
  • Doelgericht
  • Enthousiast

Verkoopmethode

Bij verkopen gaat het om waardevolle euro’s die het bedrijf kan verdienen. Dat is een prima zaak want alles draait uiteindelijk om ‘the money’.Het probleem is wel dat vooral MKB bedrijven zich te veel focussen op het behalen van de resultaten. Daarbij worden verkoopmethoden genegeerd die nodig zijn om de echt gewenste resultaten te bereiken.

Binnen een succesvolle verkoopstrategie wordt het verkoopproces ingericht en gewerkt met een verkoopmethode die past bij je product en of dienst. Een verkeerde verkoopmethode kan negatief werken en onnodig kosten met zich meebrengen die de winst drukken.Je verkoopt een redelijk eenvoudig product of misschien wel een uiterst complex product. Dat alles bepaalt de verkoopmethode. Deze moet geschikt moet zijn voor jou als bedrijf maar ook voor de klant.

Verkopers en teams hebben een gestructureerde aanpak nodig om de deals tot een goed einde te brengen. Daarmee is de verkoopmethode een strategische keuze.

Het verkoopteam moet bekend zijn met de juiste verkoopmethode(n) om meer omzet te kunnen genereren en hogere winsten te behalen.

Een verkoopmethode is een set van regels waarlangs de verkoop van je product of dienst naar de klant wordt overgebracht.

Een verkoopmethode introduceert discipline door middel van een reeks principes en best practices om meer deals te winnen.

Het gebruikt een afgewogen content en geeft consistentie aan de gesprekken waardoor meer controle op de resultaten.

Een succesvolle implementatie van de verkoopmethode kan de verkoopprestaties verbeteren en de efficiëntie verhogen met indrukwekkende marges

  

laptop

Neem contact met ons op!

armen-inde-lucht-1-1