• Transparant
  • Doelgericht
  • Enthousiast

Wie zijn je klanten?

Wie zijn je klanten? Het lijkt een simpele vraag maar dat is het niet. Het is van groot belang dat je goed weet wat je merkidentiteit is. Wat is je visie, missie, en wat zijn je kernwaarden en kernkwaliteiten. Wat belooft jouw merk aan de klant?  

Identificeer vervolgens je doelgroep en creëer een persona. Voor het identificeren van jouw persona stel je de volgende vragen:

-Wie is je klant
-Waarin is de klant geïnteresseerd?
-Wat zijn de behoeftes van de klant?
-Welke problemen los je op voor de klant?
-Waarom zou de klant bij jou kopen?

Uiteindelijk zal je je droomklant kunnen identificeren. Nu kun je aan de slag met de propositie. Wat is de waarde van jouw product/service aan het leven van je klant?

Weet vervolgens hoe je jouw doelgroep moet benaderen. Kies voor de kanalen die het beste bij je klanten en merk past. Dit kan o.a door het gebruik van verschillende online en offlinekanalen zoals social media en mond- tot- mondreclame. Maak vervolgens een content kalender die beschrijft wat en wanneer je gaat plaatsen en wie daarvoor verantwoordelijk is.  

 Maak een originele pitch en schrijf een zorgvuldig marketingplan. Bereid je netwerk uit en bezoek beurzen en leer van wat je concurrentie doet.

Kampioen in Sales